WhatsApp Business - Chat voor bedrijven

Met LeadBot kunnen websitebezoekers laagdrempelig contact opnemen via Whatsapp. Maakt je bedrijf nog geen gebruik van Whatsapp Business? Volg deze 5 stappen om gemakkelijk een account in te stellen.

Stap 1: Download de Whatsapp Business app

Open de App Store of Play Store op je telefoon en download de Whatsapp Business app.

Stap 2: Kies een telefoonnummer

Kies welk telefoonnummer je wilt koppelen aan de Whatsapp Business App. Dit kan een vast telefoonnummer zijn of een mobiel nummer. Als je niet je huidige nummer wilt gebruiken, klik dan op 'Gebruik een ander nummer' en vul het gwenste telefoonnummer in.

Stap 3: Bevestig het telefoonnummer

Je ontvangt een sms met activatiecode om het telefoonnummer te verifiëren. Ook kan je voor de optie 'Bel mij' kiezen, handig voor vaste telefoonnummers die geen sms kunnen ontvangen.

Stap 4: Account instellen

Stel je account in met een bedrijfsnaam, bedrijfscategorie en profielfoto. Ook kan je nog bedrijfsinformatie toevoegen zoals je website, e-mailadres, bedrijfsadres, omschrijving en openingstijden. Nu is je account klaar voor gebruik!

Vergeet niet het juiste telefoonnummer toe te voegen aan de contactoptie Whatsapp in LeadBot.

Whatsapp beheren met meerdere collega's? Dat kan!

Gezamenlijk de inkomende WhatsApp berichten beantwoorden? Je kunt het Whatsapp Business account op maximaal 4 apparaten beheren.

1. Open de WhatsApp Business app op je telefoon.
  2. Ga rechtsonder naar 'Instellingen' en klik op 'Gekoppelde apparaten'.
  3. Druk op 'Koppel een apparaat' om een QR code te scannen. Het account kan nu aan 3 desktops gekoppeld worden.
  4. Open Web WhatsApp in de browser van de desktop die je wilt koppelen en scan de QR code met je telefoon.