Je kunt de LeadBot op meerdere manieren live zetten. Als je de LeadBot meetbaar wilt maken én de code op je website schoon en overzichtelijk wilt houden, is via Google Tag Manager (GTM) de beste manier. Als je de LeadBot live zet via GTM kun je vervolgens alle interacties van de LeadBot meetbaar maken & inzien in Google Analytics 4.

Stap 1: Ga naar Instellingen

Log in op je account en open via de dropdown linksboven het betreffende klantaccount. Ga op het kopje Instellingen via de sidebar.

Stap 2: Zoek naar Implementatie

Scroll naar het veld Implementatie.

Stap 3: Kopieer de website code

Onder het kopje Code website zie je de unieke implementatiecode. Kopieer deze.

Stap 4: Voeg de code toe aan GTM

Voeg de eerder gekopieerde code toe aan Google Tag Manager via de volgende stappen:

1. Navigeer naar: https://tagmanager.google.com/
  2. Kies voor het account dat hoort bij de website.
  3. Klik op Nieuwe tag.
  4. Kies bij Tagconfiguratie voor aangepaste HTML en plak de implementatiecode in het veld.
  5. Kies bij Triggers voor All pages.
  6. Klik op Opslaan.
  7. Verstuur de wijzigingen naar de website.

Gefeliciteerd, de LeadBot staat op je website!

LeadBot meetbaar maken?

Volg de stappen in deze artikelen om de LeadBot meetbaar te maken:

1. Google Tag Manager koppelen
  2. Google Tag Manager inrichten
  3. Knoppen meetbaar maken in Google Analytics 4

Voor een gedetailleerde uitleg over het lezen van de data in GA4, zie het artikel: LeadBot events bekijken in Google Analytics 4.