Heb jij LeadBot meetbaar gemaakt binnen Google Analytics 4? Dan hebben wij een Looker Studio template beschikbaar om de belangrijkste resultaten van jouw LeadBot inzichtelijk te maken. Download het template en koppel jouw eigen Google Analytics account.

Bekijk hier de voorbeeldvideo:

Stap 1: Download het LeadBot Studio template

➡️ LeadBot - Looker Studio template

Stap 2: Maak een kopie

Klik rechtsboven op het ronde icoon met de 3 blauwe bolletjes om een kopie te maken van het template.

Stap 3: Koppel het gewenste GA4 account

Vervang in de pop-up de oorspronkelijke gegevensbron voor jouw eigen gegevensbron. Kies hier dus het gewenste Google Analytics 4 account.

Klik op 'rapport kopiëren'. Vervolgens wordt de data in het template aangepast en heb je onder andere inzicht in:

1. Het totaal aantal interacties binnen LeadBot zoals klikken op buttons en alle conversies
  2. Het aantal klikken op buttons
  3. Het aantal verstuurde WhatsApp berichten, formulieren of bijvoorbeeld terugbelverzoeken
  4. LeadBot gebeurtenissen per pagina, dag in de week of per device

Stap 4: Check of de data overeenkomt

Altijd goed om even te checken of de data in het dashboard ook overeenkomt met de data in Google Analytics. Let hierbij op dat je zowel in het dashboard als binnen Google Analytics 4 dezelfde periode selecteert.

Stap 5: Gebruik het template of zet diagrammen over in je eigen dashboard

Je kan het LeadBot template gebruiken, maar je kan uiteraard ook diagrammen vanuit het template kopieren en toevoegen aan je al bestaande dashboard. Op die manier integreer je LeadBot data aan je bestaande Looker Studio dashboard en hoef je niet met twee dashboards te werken.